Over ons

achtergrond... omdat men graag alles wil weten

Achtergrond

Aanleiding om van zoeken tot vinden te komen

Na 20 jaar commerciële dienstverlening, jobs in binnen- en buitendienst, een avondopleiding heao en drie faillissementen op zijn cv was het tijd voor robert jan simons om het roer om te gooien. Hij zocht en zag de kans om van zoeken tot vinden te komen en leerde naar binnen gaan. Om daar nooit meer van weg te gaan.

Hij bezocht jarenlang genezers, beurzen, workshops en een hele reeks opleidingen - van stoppen met roken, regressie tot life coach - om er achter te komen dat hij bezig was geweest om kennis in zichzelf wakker te schudden. Sindsdien zit hij op zijn pad, ziet zijn rugzakje met onnodige ballast uit het verleden voortdurend leger worden en ziet daarvoor in de plaats een nieuwe kracht in zichzelf opstaan. Hij staat nu zonder angst in het leven en leerde leven vanuit vertrouwen.

Drijfveer

"Ik wil mensen verlokken tot excellentie ten opzichte van blijven hangen in middelmatigheid. Anders gezegd, ik wil mensen stimuleren zich te ontwikkelen tot volle potentie en dus eigenlijk tot wasdom te komen. En dat ontstaat zodra men het hart consequent leert volgen voorbij blokkades èn er uit leert handelen. Ga maar na: zonder hart klopt het niet."

In de praktijk betekent dat: "Alleen wéten is niet voldoende. Je moet er ook naar handelen". Dus: "Ik wil, ik kan, ik doe". Als het verschil tussen kennis en wijsheid: "Kennis is weten, wijsheid is doen" (lees: ook er naar handelen). Dat vraagt nogal wat van een mens en begint met het maken van de eerste stap: het "wíllen". Bereidwilligheid is een voorwaarde. 

Ken je de vraag: "Wat wil jij?" Da's een lastige, want de meesten van ons leren wat wij níet willen.

Overigens is het een illusie te denken dat iemand een ander kan coachen of helpen; mensen kunnen alleen zichzelf helpen en coachen. Dat kan niemand anders voor jou doen. 

Wat wel kan is iemand bijstaan en onder andere uit eigen ervaring vertellen wat werkt en wat niet. 

Het hart leren volgen

Terug naar zijn missie. De kern van wat hij doet is, mensen dichterbij hun hart te helpen. Simpelweg naar het lichaam luisteren dus. Dat heeft twee componenten: luisteren naar het hart èn eruit kunnen handelen. Dat noemen we: "het hart volgen."

Dat is geen klein ding. Net als ieder ander groeide hij op zonder enige relevante kennis en het duurde jaren om in harmonie met zichzelf te leren leven en te bereiken dat hij de boodschappen vanuit mijn eigen ziel kon begrijpen. Oude patronen blijken nutteloos en in de weg te zitten als het gaat om het volgen van het hart; het gevoel.

Zelfs in films als Star Wars leert men dit, zoals Master Yoda zei: "You must unlearn what you have learned."

In Avatar, een film die ons behoorlijk de spiegel voorhoudt, wordt letterlijk gesteld: "It is hard to fill a cup which is already full". Logisch, toch?

Voor dit afleren staat zeven jaar, opnieuw gevolgd door zeven jaar bijleren. Zo maakt men de weg vrij voor enerzijds de ziel-dialoog - de dialoog met jezelf - en anderzijds voor talenten en te leren ermee te werken.

Gaandeweg heeft dit de weg vrij gemaakt om relevante boodschappen van de ziel te kunnen ontvangen en door te geven, als intermediair oftewel tussenpersoon. Hem is gebleken dat dit de meest optimale en directe manier is om iemand op weg te helpen de eigen levenskwaliteit te verbeteren. De kortste weg dus. Het probleem in de kern benoemen, brengt de oplossing, als uitweg; de rest lost zich dan vanzelf op. En... het geeft het meeste plezier. Voor iedereen. 

NB: als je een stukje over die ontwikkeling wilt lezen dan is dit wel een aardige suggestie:
dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/de-vlieger-en-de-zwever.html

@het lichaam liegt nooivt, 2008-2022 - hetlichaamliegtnooit.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin