Verbeteren - hoe dan?

Hoe kun jij jouw kwaliteit van leven verbeteren?

Hoe kun jij jouw kwaliteit van leven verbeteren? 

Dit is vermoedelijk één van de lastigste van alle levensvragen. Immers, hoe kun je als "volwassen mens" functioneren in een wereld waarin alles omgedraaid wordt, waar regels gelden die niemand heeft bedacht, die niemand onderschrijft maar ieder opgedrongen krijgt? Hoe word je ooit volwassen in een wereld vol onderdrukking? Vooral als zulk geweld verpakt is als liefdadige terreur?

De meest logische vervolgvraag wordt dan:

Hoe herstel je het contact met jouw lichaam, het contact met jouw hart, met jouw gevoel? Hoe herstel je de dialoog met de eigen ziel, vooral als daar zo'n taboe op heerst dat je dat woord niet eens mag uitspreken en dat met niemand kunt bespreken?

Lees verder bij "diensten" over missie en werkterrein. Of verzand nog even in de wollige tekst hieronder om in hoger sferen te geraken voordat we concreet worden.
 

Van zoeken naar vinden en van denken naar voelen |


Wat is daarvoor nodig, wat is het vertrekpunt, zodat jij jouw eigen weten kunt aanboren en uiteindelijk zo jouw eigen kompas, jouw eigen oriëntatiepunt in de wereld kunt terugvinden; door van zoeken tot vinden te komen en van denken naar voelen?

Hoe kun jij jezelf worden? Eén met jezelf? Jouw eigen partner, dus? Leren luisteren naar het lichaam dus. Omdat het lichaam nooit liegt.

Dat lijkt onmogelijk; het lukt niet iedereen of dat lukt niet altijd. Zeker niet in een wereld waar je van alles moet en niets mag.

Dan kan een tussenpersoon noodzakelijk zijn om blokkades te duiden, als versperringen van de weg naar jouw hart, om vervolgens die band met het innerlijk te herstellen.

Daarvoor is deze website. Dat is het werk dat ik doe.

Het is de te maken stap om de kwaliteit van leven te verbeteren, door weer te leren luisteren naar het lichaam, het hart weer te leren volgen en zo de dialoog met het innerlijk te leren herstellen.

De mens die één is met de natuur,
kan één zijn met zichzelf;

de mens die één is met zichzelf,
vecht niet met zijn menselijke natuur

Van dystopie naar utopie

We leven in de utopie van weleer. We kunnen (van) alles kopen, we hebben geld, voedsel en onderdak in overvloed (in principe, alhoewel dat de afgelopen tijd flink aan het afbrokkelen is) en kennen relatieve luxe. Maar wat is geld waard als je ongelukkig bent? We zijn van ons-zelf weggejaagd en slepen onszelf derhalve voort zonder ooit gelukkig te mogen worden. Waar is het misgegaan en hoe herstellen we dat?

Vandaar "het lichaam liegt nooit". Het lichaam oftewel ons onbewuste hebben wij immers te raadplegen voor grote beslissingen, vandaar dat we daar dan "een nachtje over willen slapen". We raadplegen dan ons hart. "Zonder hart klopt het niet." Het volgen van het hart, gevoel, of intuïtie is voor de meeste mensen echter een Groot Ding met vele hordes, blokkades en beren op de weg. Want wat is dat? Hoe doe je dat? Waarom is dat zo moeilijk en is er zoveel twijfel?

Gezond verstand is toch datgene waar het hart bij zit? Het brengt toch het verschil tussen "be-denken" en "zeker weten"? We zijn afgelopen eeuwen behoorlijk afgedwaald van ons gevoel, van ons Zelf en dus van ons hart. En dat terwijl het lichaam nooit liegt. 't Is tijd, om "natuurlijk handelen" oftewel "handelen met hart en ziel" in ere te herstellen.

Voor velen geldt, dat we ons verstand lang genoeg hebben laten zegevieren boven ons gevoel. Een nieuwe tijd is aangebroken. Het is tijd om terug te keren op ons eigenlijke pad. Het is tijd om een heel mens te worden. Eén met ons Zelf.

Sommigen zitten met zoveel levensvragen waar onze opvoeding, onze leefomgeving en ons verstand geen antwoord op kunnen geven - zonder althans klinkklare nonsens uit te kramen. Vragen als: Wie ben ik? Wat is mijn doel? Wat moet ik met mijn leven? In welke richting moet ik me ontwikkelen? Hoe vind ik mijn levenspartner? Hoe kom ik aan al die tegenslag? Wat is er aan de hand? Wat is eraan te doen? Hoe zit alles eigenlijk? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Vreemd eigenlijk, vind je niet? Hoe verdacht is dat, dat er voor ieder vak een school is met een beroepsopleiding, behalve voor de geboren mensenhelper - de genezer, de coach, of de artiest?

Waar kunnen we die antwoorden dan wèl krijgen? Alle antwoorden blijken gewoon voorhanden - als we weer leren naar binnen te keren. Als we weer leren luisteren naar ons gevoel. Naar ons hart. Een tussenpersoon kan dat hiaat overbruggen om de ziel-dialoog op gang te helpen brengen.

Lees verder bij "diensten" over missie en werkterrein. 

@het lichaam liegt nooivt, 2008-2022 - hetlichaamliegtnooit.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin