Verbeteren - hoe dan?

Hoe kun jij jouw kwaliteit van leven verbeteren?

Laten we de lastigste levensvragen bekijken.
Hoe kun jij jouw kwaliteit van leven verbeteren? 

Hoe kun je als "volwassen mens" functioneren in een wereld waarin alles omgedraaid wordt, waar regels gelden die niemand heeft bedacht, die niemand onderschrijft maar ieder opgedrongen krijgt? Hoe word je ooit volwassen in een wereld vol onderdrukking?

Kortom, de belangrijkste vraag is niet: "Waarom zou je naar jouw lichaam luisteren?" of "Waarom zou jij jouw hart volgen?" Een passender vraag zou zijn: "Hoe herstel je dat?" en "Hoe verbeter ik mijn kwaliteit van leven?"

De meest logische vervolgvraag wordt dan:

Hoe herstel je het contact met jouw lichaam, het contact met jouw hart, met jouw gevoel? Hoe herstel je de dialoog met de eigen ziel, vooral als daar zo'n taboe op heerst dat je dat woord niet eens mag uitspreken en dat met niemand kunt bespreken?

Wat is daarvoor nodig, wat is het vertrekpunt, zodat jij jouw eigen weten kunt aanboren en uiteindelijk jouw eigen kompas, jouw eigen oriëntatiepunt in de wereld kunt terugvinden; en zo van zoeken tot vinden te komen en van denken naar voelen?

Hoe kun jij jezelf worden? Eén met jezelf? Jouw eigen partner, dus?

Leren luisteren naar het lichaam dus. Omdat het lichaam nooit liegt.

Dat lijkt onmogelijk; het lukt niet iedereen of dat lukt niet altijd. Zeker niet in een wereld waar je van alles moet en weinig tot niets mag.

Dan kan een tussenpersoon noodzakelijk zijn om blokkades te duiden als versperringen van de weg naar jouw hart, om die band met het innerlijk te herstellen.

Daarvoor kun jij hier terecht.

Om de kwaliteit van leven te verbeteren, door te leren luisteren naar het lichaam, het hart weer te leren volgen en zo de dialoog met het innerlijk te leren herstellen.

De mens die één is met de natuur,
kan één zijn met zichzelf;

de mens die één is met zichzelf,
vecht niet met zijn menselijke natuur

We leven in de utopie van weleer. We kunnen (van) alles kopen, we hebben geld, voedsel en onderdak in overvloed (in principe, alhoewel dat de afgelopen tijd flink aan het afbrokkelen is) en kennen relatieve luxe. Maar we zijn van onszelf weggejaagd en slepen onszelf derhalve voort zonder ooit gelukkig te mogen worden. Waar is het misgegaan en hoe herstellen we dat?

Vandaar "het lichaam liegt nooit". Het lichaam oftewel ons onbewuste hebben wij immers te raadplegen voor grote beslissingen, vandaar dat we daar dan "een nachtje over willen slapen".

"Zonder hart klopt het niet." Echter, het volgen van het hart (of gevoel, of intuïtie) is voor de meeste mensen een Groot Ding. Want wat is dat? Hoe doe je dat? Wat brengt het? Dus waarom zou je?
Voor velen geldt, dat we ons verstand lang genoeg hebben laten zegevieren boven ons gevoel. Een nieuwe tijd is aangebroken. Het is tijd om terug te keren op ons eigenlijke pad. Het is tijd om een heel mens te worden. Eén met ons Zelf.

Gezond verstand is toch datgene waar het hart bij zit? Het brengt toch het verschil tussen "be-denken" en "zeker weten"? We zijn afgelopen eeuwen behoorlijk afgedwaald van ons gevoel, van ons Zelf en dus van ons hart. En dat terwijl het lichaam nooit liegt. 't Is tijd, om "handelen met hart en ziel" in ere te herstellen.

Sommigen zitten met zoveel levensvragen waar onze opvoeding en ons verstand geen antwoord op kunnen geven. Vragen als: Wie ben ik? Wat is mijn doel? Wat moet ik met mijn leven? In welke richting moet ik me ontwikkelen? Hoe vind ik mijn levenspartner? Hoe kom ik aan al die tegenslag? Wat is er aan de hand? Wat is eraan te doen? Hoe zit alles eigenlijk? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Vreemd eigenlijk, vind je niet?

Waar kunnen we die antwoorden dan wèl krijgen? Alle antwoorden blijken gewoon voorhanden - als we weer leren naar binnen te keren. Als we weer leren luisteren naar ons gevoel. Naar ons hart.

Lees verder bij "diensten" over de missie en het werkterrein.